Koneet auttavat maan muokkauksessa

Rakentamisessa ja pihatöissä on usein tarvetta maarakennukseen eli maan kaivamiseen , kivilohkareiden nostamiseen, puiden kaatamiseen, oksien silppuamiseen tai maa-aineksen siirtämiseen paikasta toiseen. Varsinkin suuremmissa töissä tarvitaan aina järeämpiä maanrakennuskoneita, kuten kaivureita, maantiivistäjiä, oksasilppureita tai maa-aineksen kuljettamiseen sopivaa rekka-autoa.

Myös pienemmät hommat sujuvat helpommin ja nopeammin kunnollisilla koneilla. Niillä työn saa tehtyä murto-osassa siitä ajasta, joka kuluisi pelkästään lapion ja kottikärryjen varassa työskennellessä. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua koneiden kustannukset. Omaksi isoja koneita ei tietenkään kannata hankkia, mikäli sellaisille ei ole tarvetta kuin harvoin. Maanrakennuskoneita voi onneksi myös vuokrata päiväksi, viikoksi tai jopa kuukaudeksi kerrallaan.

Paljonko maanrakennuskoneiden vuokraus maksaa?

Maarakennuskoneiden vuokrahinnat vaihtelevat sen mukaan mikä kone on kyseessä, minkä kokoinen se on ja kuinka kauan konetta tarvitaan vuokralle. Koneiden hinnat vaihtelevat muutaman kympin päivähinnasta jopa tuhansien eurojen viikko- tai kuukausivuokriin. Joskus koneita on myös vuokrattava useampia kerralla, mikäli yhdellä koneella ei pystytä suorittamaan kaikkia tarvittavia rakennustöitä.Suuret koneet tarvitsevat yleensä myös ammattitaitoisen ohjaajan ja rekkaa saa kuljettaa vain asianmukaisella rekkakortilla. Koneiden vuokrauksen hinnan lisäksi silloin tulee maksettavaksi myös työntekijän palkka.

Koneiden vuokraaminen onnistuu myös luotolla

Pienen kaivurin vuokraaminen päiväksi ei ole kallista, mutta isompi maanrakennusprojekti vaatii jo järeämmän kaluston. Suuren kaluston vuokraamiseen voi tarpeista riippuen kulua jopa tuhansia euroja, joten niiden vuokraukseen tarvitaan usein rahoitusta. Maanrakennuskoneiden vuokrauksen voi rahoittaa lainalla, jolloin koneiden vuokran voi maksaa takaisin lyhentämällä lainaa pienemmissä erissä.

Rakennuskoneiden vuokrauksen rahoitukseksi sopii hyvin myös joustava kulutusluotto, jota voi hakea tarpeen mukaan jopa 50 000 euroa. Joustavaa kulutusluottoa voi hakea useista eri verkkopankkeista. Esimerkiksi norjalaisessa Komplett Bankissa kulutusluottoa haetaan nopeasti suoraan netistä ja luottopäätöksen saa heti. Kulutusluoton hakeminen on kätevää myös siksi, ettei sitä varten tarvita vakuuksia tai takaajia. Joustava kulutusluotto on kätevä rahoitusmuoto myös siksi, että lainanhakijalle myönnetään luottolimiitti, jonka rajoissa luottoa voi nostaa lisää esimerkiksi silloin kun koneita tarvitaankin pidemmälle ajalle tai niitä tarvitaan lisää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *